Forum o SPV E650/HTC S710,VOX
Hard Reset jest to "wyczyszczenie" telefonu do stanu w jakim wychodził w salonie czyli Rom "czyściutki"
1.Wyłączamy telefon
2.Wciskamy na raz dwa softkeye
3.Trzymają softkeye wcisnąć przycisk power na około 2sec
4.Teraz telefon powinien mieć czarny ekran z jakimiś napisami (jeśli system odpala normalnie powtarzamy punkt 3)
5.Wciskamy zieloną słuchawkę
6.Telefon teraz robi HR może to potrwać do 10minut
Właśnie zrobiłeś HR na telefonie.
Ten sposób jest troszkę męczący (wiem bo sam próbowałem ale nie było żadnego wyjścia. Telefon padł i nie chciał się włączyć.) Jeżeli zaś telefon działa tylko dajmy na to "muli się" bądz sam się restartuje a mamy pozamykane wszystkie aplikacje to robimy następujące czynności (dodam jeszcze że ja posiadam ROM Nev guava 0.5 a z tego co wiem to na czystym romie Orange jest inaczej w każdym bądź razie szukamy czegoś takiego jak Wyczyść pamięć):
Menu > Expert > Wyczyść pamięc
Dalej jest wszystko napisane. (Wpisujemy kod "1234" wciskamy TAK i telefon powinien się zrestartować.)
Przypominam, że jeżeli na telefonie posiadamy jakieś ważne dokumenty, telefony czy smsy należy zrobić kopie zapasową. Z karty SIM nic się nie usuwa tylko z pamięci telefonu.
Zależy dla kogo męczący. Dla mnie z softkeyami wygodniejszy. Jakoś zawsze robię na czas wszystko.
barti1995 napisał:
Zależy dla kogo męczący. Dla mnie z softkeyami wygodniejszy. Jakoś zawsze robię na czas wszystko.
U mnie właśnie odwrotnie. Ale jak już nie było wyjścia to musiałem się męczyć ale wymęczyłem . Jak kto woli
Witam, widze ze odkopuje temat. Moze ktos jeszcze odpisze bo widze ze to forum juz zostalo opuszczone jak czarnobyl, ale mniejsza. Mam 2 spv e650, Pierwsza (ta w miare dobrym stanie) dzialczy "normalnie" jest jeden jedyny problem z nia i nie wiem co to moze byc, podejzewam w kolejnosci: bateria, soft i plyta glowna (plyta glowna na koncu bo najbardziej mnie bedzie bolec to ze musze ja wymienic ) ale do tematu, telefon mi sie wylacza i przy wlaczaniu jest logo htc pozniej logo windows i wylacza sie, i tu jest taka rzecz ze jak ja podlacze do ladowarki podczas wlaczania wlaczy sie normalnie i jak ja odlacze nie ma problemu do puki sie sama nie wylaczy i tu moje pytanie, co to moze byc? I tera opis 2 spv (ogolnie te tel to skladaki
) ta z koleji jest z orange i nie chce dzialczyc, nie wlacza sie, kupilem ja wlasnie uszkodzona, koles z servisu nawet na pudelku napisal ze trup, ale ku mojemu zdziwienu wkladam baterie, wlaczam nic, podlaczam do ladowarki i zdziwko, wlacza sie, widac logo orange itd.. plyta glowna czasami ''piszczy'', wpadlem na pomysl ze zrobie hard reset i moze to cos pomoze zeby normalnie dzialala, ale ona wogole nie chce robic HR i nie wiem co mam z tym zrobic. Macie jakies pomysly? W tej jest takie cos ze jak ja odlacze jak sie wlaczy to tez dziala, ale chwila mija i sie wylacza. Dylemat jest taki: Soft czy plyta?