Forum o SPV E650/HTC S710,VOX

Forum o SPV E650/HTC S710,VOX

Ogłoszenie

Wszystkich gości zapraszam do rejestracji.Po rejestracji otrzymacie dostęp do działu download.Pozdrawiam ps. Proszę nie pisać z problemami na priv tylko pisać na forum bo od tego ono jest

#1 2009-02-21 07:49:06

Norbii

Administrator

2292724
Punktów :   

Hard Reset

Hard Reset jest to "wyczyszczenie" telefonu do stanu w jakim wychodził w salonie czyli Rom "czyściutki"

1.Wyłączamy telefon
2.Wciskamy na raz dwa softkeye

http://img14.imageshack.us/img14/4317/orangespve650.th.jpg

3.Trzymają softkeye wcisnąć przycisk power na około 2sec
4.Teraz telefon powinien mieć czarny ekran z jakimiś napisami (jeśli system odpala normalnie powtarzamy punkt 3)
5.Wciskamy zieloną słuchawkę
6.Telefon teraz robi HR może to potrwać do 10minut
Właśnie zrobiłeś HR na telefonie.

#2 2009-02-21 11:32:21

BArek

Lubie Pisać

3493037
Punktów :   

Re: Hard Reset

Ten sposób jest troszkę męczący (wiem bo sam próbowałem ale nie było żadnego wyjścia. Telefon padł i nie chciał się włączyć.) Jeżeli zaś telefon działa tylko dajmy na to "muli się" bądz sam się restartuje a mamy pozamykane wszystkie aplikacje to robimy następujące czynności (dodam jeszcze że ja posiadam ROM Nev guava 0.5 a z tego co wiem to na czystym romie Orange jest inaczej w każdym bądź razie szukamy czegoś takiego jak Wyczyść pamięć):

Menu > Expert > Wyczyść pamięc

Dalej jest wszystko napisane. (Wpisujemy kod "1234" wciskamy TAK i telefon powinien się zrestartować.)

Przypominam, że jeżeli na telefonie posiadamy jakieś ważne dokumenty, telefony czy smsy należy zrobić kopie zapasową. Z karty SIM nic się nie usuwa tylko z pamięci telefonu.

"Naród dobry, tylko ludzie źli".    Pozdrawiam

#3 2009-02-21 11:46:00

barti1995

Administrator

4236872
Call me!
Punktów :   

Zależy dla kogo męczący. Dla mnie z softkeyami wygodniejszy. Jakoś zawsze robię na czas wszystko.

pozdrawiam barti1995

Nie wiesz jakie jest hasło do moich gier...?
k550i.pl (ew. www.k550i.pl)

#4 2009-02-21 11:48:32

BArek

Lubie Pisać

3493037
Punktów :   

barti1995 napisał:

Zależy dla kogo męczący. Dla mnie z softkeyami wygodniejszy. Jakoś zawsze robię na czas wszystko.

U mnie właśnie odwrotnie. Ale jak już nie było wyjścia to musiałem się męczyć ale wymęczyłem . Jak kto woli

"Naród dobry, tylko ludzie źli".    Pozdrawiam

#5 2012-06-17 12:31:42

Bekus

Coś Napisałem

Punktów :   

Witam, widze ze odkopuje temat. Moze ktos jeszcze odpisze bo widze ze to forum juz zostalo opuszczone jak czarnobyl, ale mniejsza. Mam 2 spv e650, Pierwsza (ta w miare dobrym stanie) dzialczy "normalnie" jest jeden jedyny problem z nia i nie wiem co to moze byc, podejzewam w kolejnosci: bateria, soft i plyta glowna (plyta glowna na koncu bo najbardziej mnie bedzie bolec to ze musze ja wymienic ) ale do tematu, telefon mi sie wylacza i przy wlaczaniu jest logo htc pozniej logo windows i wylacza sie, i tu jest taka rzecz ze jak ja podlacze do ladowarki podczas wlaczania wlaczy sie normalnie i jak ja odlacze nie ma problemu do puki sie sama nie wylaczy i tu moje pytanie, co to moze byc? I tera opis 2 spv (ogolnie te tel to skladaki ) ta z koleji jest z orange i nie chce dzialczyc, nie wlacza sie, kupilem ja wlasnie uszkodzona, koles z servisu nawet na pudelku napisal ze trup, ale ku mojemu zdziwienu wkladam baterie, wlaczam nic, podlaczam do ladowarki  i zdziwko, wlacza sie, widac logo orange itd.. plyta glowna czasami ''piszczy'', wpadlem na pomysl ze zrobie hard reset i moze to cos pomoze zeby normalnie dzialala, ale ona wogole nie chce robic HR i nie wiem co mam z tym zrobic. Macie jakies pomysly? W tej jest takie cos ze jak ja odlacze jak sie wlaczy to tez dziala, ale chwila mija i sie wylacza. Dylemat jest taki: Soft czy plyta?

Stopka forum

RSS