Forum o SPV E650/HTC S710,VOX
Witam posiadam spke ze 3 miesiące i około tygodnia temu stało się coś dziwnego, a mianowicie wyłączył się wyświetlacz, próbowałem zrestartować telefon ale nic to nie dało czasem na ekranie widać kolorowe paski ale nic więcej mógłby mi ktoś podpowiedzieć wtf? moje podejrzenie padło na taśmę LCD, ale po otwarciu i posprawdzaniu czy styka jest dalej to samo, czy moj telefon umarł na dobre, czy może jest dla niego ratunek ?
EDIT: Dioda Zielona przy próbie włączenia się zapala i podczas podłączenia pod PC telefon jest wykrywany prawidłowo
Możliwe że Taśma od LCD się poluzowała. Rozkręć fona i dociśnij b. mocno. Jeśli to nie pomoże to radzę zaprowadzić telefonik do Serwisu, bo możesz więcej stracić jak zyskać
Coś Napisałem
Witam. Ja w temacie:) W moim e650 ekran raz wyświetla dobrze, by w najmniej oczekiwanym momencie zrobić się czarnym. Po odczekaniu około 15 minut i naciśnięciu jaliegoś klawisza wszystko wraca do normy, ale nie zawsze. Po za tym ekran lubi zacząć się wyświetlać z lewa na prawo i z góry na dół (lustro), podświetlanie też szaleje (pulsuje,niedoświetla itd). Ma ktoś jakiś pomysł???
Coś Napisałem
Od dzisiaj to nawet podświetlanie do końca się nie wygasza:( To chyba płyta główna będzie.
PS Jakby ktoś miał taką na zbyciu...