Forum o SPV E650/HTC S710,VOX
Witam,
szukam pomocy w dwoch zasadniczych kwestiach dotyczacych E650
mam telefonik od kilku dni, na razie odczucia pozytywne, ale jest oczywiscie kilka problemow.
Zasadniczy dotyczy konfiguracji poczty - pomimo zaladowania na telefon waznego certyfikatu MS, podczas proby synchronizacji z serwerem MS Exchange dostaje komunikat, iz certyfikat serwera jest niewazny (co jest nieprawda, poniewaz inne telefony z nim wspolpracuja). Znalazlem na necie instrukcje ustawienia poczty dla Orange (moj telefon jest w Plusie), jest tam opisana procedura ustanawiania polaczenia GPRS - czy w moim przypadku takze moze sie okazac konieczne lub powodem powyzszej sytuacji?
Poza tym szukam normalnej instrukcji uzytkownika dlatego telefonu, chcialbym dowiedziec sie kilku rzeczy, np. co oznacza literka E ktora caly czas mam na pasku baterii?
pozdr
Co do poczty to ja nie wiem bo nie używam ale ten kwadracik z literą E oznacza że jesteś w zasięgi EDGE tak samo może być taki trójkącik (dostępność WIFI) i kwadracik z G (dostępność GPRS).Oczywiście wszystkie te oznaczenia nie pobierają żadnych pieniędzy ani nic z tych rzeczy
Moze sprobuj z innymi ustawieniami poczty tzn gprs/edge moze to pomoze ja tez troszke spedzilem zanim sobie ustawilem gprs:) a co do literki E to tak jak napisal Norbii ta literka w kwadraciku jest po to ze jestes w zasiegu sieci EDGE(E) lub sieci GPRS(G). To jest tylko dla ciebie wiadomosc ze mozesz korzystac z neta i nic nie pobiera sie za to pieniedzy. Tylko po co korzystac z neta i placic jak w telefonie jest WIFI no gorzej jest jednak jak nie jestes w zasiegu sieci:( Pozdrawiam
Spróbuj podejść do jakiegoś HotSpota w swoim mieście i spróbować się połączyć przez WiFi. Nie wiem co może być przyczyną problemu